Zielscontact met Dieren
Nieuwsbrief ontvangen?
Daisha de Wijs
19/10/2017
Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Mag ik je wat vragen?
Ik wil minder afhankelijk worden van Facebook om mijn lezers te bereiken. Als je je
aanmeldt voor mijn nieuwsbrief, dan ontvang je wekelijks als eerste mijn nieuwste artikel.
Klik hier om je aan te melden
Dieren zijn belangrijk in ons leven. Ze dragen bij aan onze spirituele ontwikkeling en helpen kinderen in hun ontwikkeling om zichzelf te zijn. Zonder of met een eenvoudig woord begrijpt je dier je.
Zielscontact met Dieren is belangrijk
Waarom is het belangrijk om met de Ziel van je dier te communiceren? Onze hond Tommy, 15 jaar oud, heeft verlatingsangst. Hij is in 2006, midden in de winter met min 15 graden vorst, uit een auto gezet en is zo bij ons gekomen. Wanneer we met de auto weggaan of als hij even in de auto moet blijven zitten, raakt hij al gauw in paniek. Daarom vertel ik hem voordat we weggaan uitgebreid waar we naar toegaan en wat we gaan doen. Op die manier blijft hij min of meer rustig en raakt hij niet in paniek. Kleine Lizzy, ons andere hondje – drie jaar oud, luistert mee en aan haar vraag ik of ze op Tommy wil passen.
Heel schattig hoe ze dan allebei voor me zitten, de oortjes gespitst, aandachtig luisterend. Lizzy neemt haar taak zeer serieus. Wanneer Tommy toch onrustig wordt gaat ze over hem heen liggen. Normaal kan Tommy dat niet verdragen, maar in de auto staat hij alles van Lizzy toe. Vroeger toen Tommy nog alleen was blafte hij continu, ook als we maar een minuut weg waren. Nu gaat hij dicht tegen Lizzy aanliggen en blijft helemaal rustig.
Door Zielscontact te maken kan je dier moeilijke situaties beter aan. Bijvoorbeeld het knallen met Oudjaar. Lizzy is vreselijk bang voor die knallen, ook als de jagers hier in de buurt aan het jagen zijn. Door met haar te ‘praten’ schrikt ze wel even als het gebeurd, maar ze raakt niet paniek.
Dieren vragen je aandacht
Wanneer is het belangrijk om Zielscontact met je dier te maken? Er kunnen vele situaties zijn om Zielscontact met je dier te maken, namelijk:
* als het dier ziek is, om te vragen waar je dier last van heeft. En wat je er aan kunt doen om zijn of haar pijn, of ziek zijn, kunt verlichten.
Zie mijn vorige blog waar ik een gesprek met een koe had. De boer had al maandenlang met het dier getobd. De hoge dierenarts kosten deden hem besluiten om mij te vragen met de inmiddels verzwakte koe te ‘praten’. Na de oorzaak te hebben verteld en daar adviezen in te hebben gegeven, was de koe binnen een week weer gezond.
* als het dier veel aandacht vraagt, om er achter te komen wat er aan de hand is. Het kan zijn dat je dier hoog gevoelig is en last heeft van de nieuwe en/of volle maan. Of zoals nu dat de blaadjes vallen. Bij een dier is niets menselijks vreemd.
Lizzy, onze kleine Chihuahua, heeft erg veel last van de maan en ook nu van de herfst. Ze doet dan alsof ze het zieligste hondje van de hele wereld is. Even wat extra aandacht doet wonderen. Het is elke keer maar een paar dagen en dan is ze weer de vrolijke onstuimige Lizzy.
* als het dier eten weigert, is daar altijd een reden voor. Het kan zijn dat het bepaald eten niet lust. Maar het is eerder dat het even geen eten wil hebben om de darmen of spijsvertering rust te geven. Of omdat het gevoelig is voor bepaalde ingrediënten in het voer.
Maar er kan ook een andere reden zijn. Een vrouw kwam met haar hond bij me, de hond wilde al dagen niet meer eten. De dierenarts kon echter niets vinden, de hond bleek na onderzoek volkomen gezond te zijn. Ik ‘sprak’ met de voor mij vreemde hond, ik kende ook de situatie bij hem thuis niet. De hond vertelde me dat hij al maanden zich verlaten voelde. En dat hij niet meer met de groep mee wilde.
Dat laatste begreep ik niet, maar dat werd snel opgehelderd toen ik het de vrouw vertelde. Zij beaamde dat ze sinds kort een leuke baan had en daardoor niet meer overdag thuis kon zijn. Daarvoor kwam elke dag de uitlaatdienst om hem tussen de middag uit te laten. Ik vroeg aan de hond wat de oplossing voor dit probleem zou kunnen zijn. Hij antwoordde dat hij liever had dat het vrouwtje hem tussen de middag zou uitlaten.
Een paar dagen later belde de vrouw me op om te vertellen dat alles weer in orde was. De hond at weer en zij zag kans om hem tussen de middag zelf uit te laten.
* als het dier oud en ziek is, kun je vragen of het dier nog wilt blijven leven of liever naar de dieren hemel gaat. Soms wordt er door de dierenarts aangeraden om het dier te laten inslapen. Ga daar pas mee akkoord wanneer het dier het zelf ook wil.
Een paar weken terug lag een schaap van ons in de wei en kon niet meer op haar poten staan. Sander droeg haar naar de stal en probeerde haar te helpen om overeind te komen. Het lukte haar niet, de dierenarts die we er bij geroepen hadden, constateerde dat ze een herseninfarct had gehad. Het schaap gaf aan nog niet naar de andere wereld te willen gaan. Wanneer Sander haar eten en drinken gaf, nam ze daar gretig gebruik van. Zo ging het enkele dagen door.
Tot op een morgen. Sander wilde haar weer eten geven, maar ze weigerde en gaf aan zo niet verder te willen leven. Er was geen verbetering in het vooruitzicht en om de rest van haar leven gevoerd te moeten worden en in de stal te blijven liggen had ze duidelijk geen zin. De dierenarts werd er bij geroepen en deze beaamde dat het schaap gelijk had, er kon geen verbetering meer komen na zoveel dagen. Met pijn in ons hart hebben we haar laten inslapen.
* als er veranderingen zijn, zoals een dagje uit, een verhuizing of vakantie. Vooral bij grote veranderingen is het nodig het dier dagen van tevoren voor te bereiden. Doe je dat niet dan belast je het dier met de spanning die er gaande is. Het dier voelt dat er veranderingen komen. Kijk maar naar de ganzen en de vogels, ze trekken weg wanneer het slechter weer wordt. Meeuwen komen op het land wanneer er storm op komst is.
Ganzen, ooievaars en diverse vogels verzamelen zich om de winter of juist de zomer te ontwijken. De meeste weerdeskundigen zitten er dikwijls naast, de dieren nimmer. Denk ook aan natuurrampen, lang voordat er een natuurramp plaatsvindt, weten de dieren dat al. Ze trekken naar hogere gebieden of laten mensen door middel van hun gedrag zien dat er iets aan de hand is. Door afgestemd te blijven op je dier of de dieren in het algemeen kun je deze signalen herkennen.
* en zo zijn er nog veel meer situaties waarbij het noodzakelijk is om met je dier Zielscontact te hebben.
Ieder mens, ieder dier heeft behoefte aan contact
Sowieso heeft elk dier behoefte aan contact, net zoals ieder mens dagelijks contact nodig heeft. Daarom is het belangrijk om dagelijks contact, ofwel Zielscontact, te maken met je dier. Je kunt bijvoorbeeld vragen: Hoe voel je je vandaag? Heb je iets nodig dat ik je kan bieden?
Vertel ook over jezelf, zeker als je een mindere dag hebt. Huisdieren voelen dat en weten dan vaak geen raad met de situatie. Ze voelen dat je verdriet hebt, boos bent of dat er een bepaalde spanning is. Het ene dier reageert daar op door stil te worden en weg te kruipen. Het andere dier zal juist veel aandacht gaan vragen. In wezen is het geen aandacht vragen, maar graag willen weten wat er aan de hand is. En geloof me, wanneer je dat uitlegt begrijpen ze je en kunnen beter met de situatie omgaan.
Jaren geleden was ik vaak alleen, mijn man was gestorven en mijn zoon was op kamers in Amsterdam. Ik wist toen nog niet dat je (wilde) ratten beter niet kunt aanhalen. Wanneer ik zomers op het terras een boterham at, kwamen de ratten me gezelschap houden. Gezellig op tafel en af en toe een stukje brood meekrijgend. Luisterend naar de verhalen die ik aan ze vertelde.
Totdat een veehandelaar op bezoek kwam om naar de schapen te kijken. Deze kon zijn ogen niet geloven. Hij had nog nooit meegemaakt dat ratten met de oren gespitst aandachtig naar een mens zaten te luisteren. Hij gaf me goede redenen waarom ik dat niet meer moest doen. Vanaf die tijd noemde hij mij ‘de vrouw met de toverstok’.
Van kind af aan heb ik een speciale band met dieren, welk dier het ook is. Wanneer ik met de hondjes ga wandelen nodig ik de koeien in de wei uit om mee te wandelen. Huppelend lopen ze dan met ons mee. Of ik ga ze verhalen vertellen of iets voor ze zingen. Zie op de foto hoe ze zich met elkaar verdringen om maar vooral vooraan te staan zodat ze niets te hoeven missen. Ik noem het Satsang voor de koeien.
Elk dier is gevoelig, ook al zijn het wilde dieren. Witje, zo noemen we de wilde poes die hier is uitgezet omdat ze in een woonwijk de boel terroriseerde, is vreselijk bang voor mensen. Ook ik mag niet aan haar komen, maar ze wil o zo graag contact. Daar heb ik wat op gevonden. Witje gaat buiten op de vensterbank zitten en ik aai haar dan van binnenuit via de ruit. Heerlijk vindt ze dat, zich in allerlei bochten wringend om maar zo lang mogelijk geaaid te worden.
Dieren hebben ook contact met elkaar. De grote geit van onze buren is helemaal weg van ons kleine hondje Lizzy. Wanneer we langs lopen dan komt de geit naar het hek en begint hele verhalen aan Lizzy te vertellen. Zelfs als we redelijk ver bij de geit vandaan zijn, roept deze Lizzy nog na.
Onlangs stierven twee kanaries van ouderdom die jarenlang in mijn kantoor in een grote kooi met veel vliegruimte zaten. Vorige week bracht iemand twee jonge kanaries mee om het gezelschap weer aan te vullen. Natuurlijk was het wennen aan elkaar, totdat er een gevecht ontstond. Vaak is dat om de hiërarchie te bepalen. Even zag ik het aan, maar toen het al te gek werd ben ik voor de kooi gaan staan en heb ze toegesproken. Het was meteen rustig en het is vanaf die tijd rustig gebleven.
Zo maak je Contact van Ziel tot Ziel met je Dier
Hoe maak je nu op Zielsniveau contact met je dier? Bijna hetzelfde zoals ik in een eerder blog schreef over het contact maken met een dierbare overledene. De link hiervan zet ik onderaan. Daar kun je vinden hoe je Zielscontact maakt met het dier wanneer deze overleden is. Maar hoe doe je dat wanneer het dier nog leeft?
Begin met je te ontspannen en vooral niets te willen, het dier laat zich niet dwingen. Het maakt niet uit welk dier het is: je hond, je kat, je ezel, duif, kanarie, vis in de vissenkom. Of je cavia, je paard, schaap, koe, konijn, etc. etc.
Elk dier heeft een Ziel waarmee je van Ziel tot Ziel kunt communiceren.
Ontspan je zo’n vijf minuten. Dit kun je doen door diep naar je buik te ademen en met de uitademing eventuele spanning naar buiten te ademen. Om rust in je hoofd te krijgen is het tellen van je ademhaling een echte aanrader. Tel tot twintig, en elke keer wanneer je de tel kwijt bent weer bij 1 opnieuw beginnen. Pas wanneer je je rustig voelt ga je contact maken. Het dier heeft alle tijd en doordat jij rustig bent wordt het dier ook rustig.
Het is belangrijk het dier met de naam aan te spreken. Onze vogels en vissen geef ik geen naam, dus dan begin ik met: ‘lieve vogel’ of ‘ lieve vis’.
Ga nooit meteen vragen wat er aan de hand is. Stel het dier gerust en vertel waarom je contact maakt. Doe alles heel rustig en neem de tijd, dat is het belangrijkste: doe alles met geconcentreerde aandacht naar het dier toe. Dus niet intussen met een ander praten of je gedachten ‘weg laten vliegen’.
Op een gegeven moment voel je, nu kan ik naar datgene gaan waarvoor ik contact wil hebben met mijn huisdier. Wanneer je een vraag stelt, weet dan dat het eerste dat door ‘je hoofd schiet’ ofwel je hoort met je innerlijke oor, met je Ziel, dat dat het antwoord van het dier is. Het gaat in een flits, als je gedachten ergens anders zijn mis je al het antwoord. Vandaar uiterste concentratie, en zeker niet daarna gaan denken ‘is dit wel het antwoord van het dier?’ Want dan gaat je verstand met je op de loop en deze kan alles weer teniet doen.
Het is net zoals alles wanneer je iets voor het eerst doet: het is even wennen. Maar ik weet zeker dat je het al eerder een keer hebt gedaan en dat je nu denkt: Is het zo eenvoudig? Ja zo eenvoudig is het, geconcentreerd en rustig ziijn is de basis om een goed contact te hebben.
Veel succes en mocht je hier een vraag over hebben: stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist.
Lieve groet,
Daisha
P.s.: Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.
Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!
Eerdere interessante informatie over contact maken met de Ziel van je Dier:
Wil je contact maken met een overleden dier, kijk dan hier
Contact
Daisha de Wijs
Wellenbergweg 2
7383 RX Voorst gem. Voorst
KvK 71678212
BTW nr. NL858806940B01
© 2020 Daisha de Wijs - All Right Reserved | Webdesign en realisatie door De Grinthorst
Ontvang nieuwe artikelen per email
Met mijn wekelijkse blog updates per email mis je nooit meer een artikel