Jonge Zielen
Nieuwsbrief ontvangen?
Daisha de Wijs
11/09/2013
Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Mag ik je wat vragen?
Ik wil minder afhankelijk worden van Facebook om mijn lezers te bereiken. Als je je
aanmeldt voor mijn nieuwsbrief, dan ontvang je wekelijks als eerste mijn nieuwste artikel.
Klik hier om je aan te melden
Je Ziel is ‘het onzichtbare zichtbare’. Onze Ziel is een energie, zo sterk en groot dat deze ons doet leven. Zodra een Ziel besluit om de aarde te verlaten, zie je dat. De persoon wordt naar binnen gekeerd, reageert nauwelijks meer op impulsen van buitenaf. De interesse naar de dagelijkse beslommeringen of naar problemen van anderen verdwijnen. Voor de mensen om hem heen lijkt het alsof de persoon onverschillig is geworden. Het is echter geen onverschilligheid, het is deels al in de andere dimensie zijn (leven). De andere dimensie waar de dingen, waar we ons hier op aarde druk om maken, niet bestaan.
Dat de Ziel ‘het onzichtbare zichtbare’ is, is het duidelijkst te zien als iemand overlijdt. Je ziet op dat moment de Ziel uit het lichaam gaan. Terwijl er niets zichtbaars is, zie je het leven er uittrekken. Het levenloze lichaam lijkt ook niet meer op de persoon die je ooit kende.
Onze Ziel is energie, net zoals onze aura energie is. Net zoals lucht, warmte, koude, spanning, ontspanning, liefde, gelukkig zijn, enz. energie zijn. Je kunt het niet zien, maar wel ervaren. Misschien denk je nu: ‘Maar ik zie echt wel als er spanning is of die andere dingen die je noemde.’
Ja, dat lijkt zo, je kunt echter slechts de reacties er op zien. Net zoals je de reacties op je Ziel ziet. Reacties welke men ook wel bezieling noemt. Of een ontzield lichaam, of hoe meer zielen hoe meer vreugd, moederziel alleen zijn, met hart en ziel. En zo zijn er meer spreekwoorden met het woord ‘ziel’. Je begrijpt als men zegt ‘met zijn ziel onder de arm lopen’ dat je dan niet echt iets onder zijn arm ziet. Toch zie je iets aan de persoon. Onze Ziel het onzichtbare zichtbare!
Hoe kun je nu aan iemand zien of het een oude of jonge Ziel is? De leeftijd van de Ziel bepaal je door in de Ziel te kijken. Hoe doe je dat? Kijk in iemands ogen. Niet naar hoe de ogen er uitzien, maar de ‘diepte’ er van. Als je diep in de ogen kijkt, eigenlijk wat er verder achter de ogen zit – in het Engels noemen ze dat Beyond – dan zie je de leeftijd. Net zoals de menselijke leeftijd spelen hier ook andere aspecten mee: de antwoorden van het kind, het over- of doordenken bij bepaalde gebeurtenissen, de reacties, enz.
Laat ik met de jonge Ziel beginnen. Het jong zijn heeft nu niet met de aardse leeftijd te maken, maar met de Zielenleeftijd. Een jonge Ziel heeft nog geen of weinig levens gehad. In elk leven doe je allerlei ervaringen op. Door zogenaamde fouten te maken, door opvoeding c.q. begeleiding, door interesses, enz.
Men zegt dat de Ziel die voor het eerste keer naar de aarde komt hier eerst als dier leeft. En pas na een aantal incarnaties terugkomt als mens. Ik heb hier zo mijn twijfels over.
Op een gegeven moment is de Ziel voor het eerst op aarde. De aarde met de vele eisen die aan zo’n Ziel worden gesteld. Eerst ben je licht, pure energie, zonder de problemen van het lichaam en het aardse bestaan. Je hoeft niet te eten, drinken, zelfstandig alle dingen te doen. Je had nimmer te maken met regels of discipline, met de zwaartekracht, met anderen. Als Ziel leefde je met andere Zielen, maar deze hebben dezelfde essentie. Op aarde krijg je te maken met verschillende karakters en mogelijkheden, met opvoeding, omgeving, enz. Een hele klus voor de Ziel om daar mee vertrouwd te raken.
Een jonge Ziel ziet nog geen gevaar, neemt daardoor in onze ogen te grote risico’s. Hij of zij denkt dat de hele wereld op hem of haar gericht is. Dat zij de belangrijkste personen op aarde zijn. Oudere Zielen noemen dat egoïstisch zijn, maar dat is het zeker niet. Het is het ongeremde, het enthousiasme van ‘wauw wat geweldig is het hier, iedereen is er voor mij’. En dat was ook zo, zeker in de baby en kleuter tijd.
Voor de jonge Ziel lijkt niets een bedreiging. Onwetend van de gevaren die toch echt bij het leven op aarde horen. Nog volkomen onbewust, heeft hij nog niet door dat je rekening dient te houden met anderen om het leefbaar te houden. Ze kunnen plotselinge en onvoorspelbare dingen zeggen of handelingen doen. Ook kunnen ze heel opstandig zijn, hebben de drang om uniek te zijn en kunnen daardoor choqueren en je verrassen.
Jonge Zielen hebben een grote behoefte om vrij te zijn. Later als ze een relatie aangaan willen ze liever geen vaste binding. Ze willen hun gang kunnen gaan, zich op hun eigen unieke en individuele manier kunnen gedragen. En dit alles is ook echt nodig om hun bewustzijn te vergroten. De ervaringen die ze daarbij opdoen, de tegenstand die ze ontmoeten, de kritiek die er is en de leefregels die op aarde nodig zijn, ontwikkelen hun bewustzijn.
Jonge Zielen hebben door hun revolutionaire ideeën en veranderlijk gedrag grote invloed op hun omgeving. Dit kan op één specifiek gebied zijn, het ligt er aan welk aspect ze van hun bewustzijn willen vergroten. De jonge Ziel kan op een bepaald gebied wijs zijn en op iets waarvan je denkt ‘hoe kan dat nou’, juist heel jong.
Kortom: Een jonge Ziel is in beweging, heeft ontzettend veel energie. Is (nog) voor niets of niemand bang. Ziet geen gevaar en/of houdt er geen rekening mee. Denkt meestal niet na, maar doet – volgt zijn of haar impulsen. Vraagt veel aandacht, wil geliefd worden en kan daar geen genoeg van krijgen. Is praktisch ingesteld (doe-mens) en nauwelijks een leermens. Komt om van zichzelf te leren houden. Ze willen eerst zien en dan pas geloven. Het heeft geen enkele zin om dwang uit te oefenen of veel regels te stellen. Ze zullen ‘ja’ zeggen en hebben intussen geleerd dan gewoon ‘nee’ te doen. Spontaan, onbekommerd, naïef. Heeft moeite om orde en gezag te aanvaarden. Bij dolverliefdheid: blind voor de realiteit. Ze zijn eigenwijs, hebben een enorme doorzettingsvermogen, energie, driften, enz. Allemaal karakter eigenschappen die bij een jonge Ziel horen.
Tips voor de ouders: Je leert bij de jonge Ziel geduld te hebben. Regels los te laten en mee te gaan in het impulsieve. Ze doen een beroep op je fantasie en creativiteit. Er is altijd volop actie en uiteraard moet je dat af en toe afremmen. Je leert grenzen te stellen, je moet wel. En je leert heel alert te zijn. Je bewustzijn maakt met een kind als jonge Ziel zijnde een grotere ontwikkeling door dan anders mogelijk was geweest. Je ziet dan ook dat jonge Zielen vaak bij ‘leergrage’ Zielen komen.
Als partner leer je: Duidelijk te zijn in je communicatie en aan te geven wat je eigen wensen, behoeften en grenzen zijn. Je leert flexibel te zijn. Je ontwikkelt jezelf naar een sterke persoonlijkheid. Als je met zo’n partner kunt leven, dan heb je al een goede eigen IK opgebouwd en kan het niet anders dan dat je van jezelf houdt!
Volgende week: Oude Zielen!
Lieve groet,
Daisha
p.s.: Wil je weten of je een leergrage Ziel bent? Luister dan zondag 15 september 2013 naar het programma Zielentaal via www.radiomerlijn.nl
Contact
Daisha de Wijs
Wellenbergweg 2
7383 RX Voorst gem. Voorst
KvK 71678212
BTW nr. NL858806940B01
© 2020 Daisha de Wijs - All Right Reserved | Webdesign en realisatie door De Grinthorst
Ontvang nieuwe artikelen per email
Met mijn wekelijkse blog updates per email mis je nooit meer een artikel