Levenskunst
Nieuwsbrief ontvangen?
Daisha de Wijs
11/10/2018
Gemiddelde leestijd: 7 minuten
Mag ik je wat vragen?
Ik wil minder afhankelijk worden van Facebook om mijn lezers te bereiken. Als je je
aanmeldt voor mijn nieuwsbrief, dan ontvang je wekelijks als eerste mijn nieuwste artikel.
Klik hier om je aan te melden
Een vraag over dimensies
‘Geachte mevrouw, beste Daisha, Met veel vreugde heb ik een aantal artikelen op uw website gelezen. Sinds kort kom ik met een aantal gelijkgestemden regelmatig bijeen om over dergelijke onderwerpen te spreken. Wat wij ons afvragen is hoeveel mensen er wereldwijd afgestemd zijn op de 5e dimensie, heeft u hier een idee van? Hoor het graag, Met hartelijke groeten, M.’
In mijn radioprogramma Zielsverwanten heb ik M. hierop geantwoord. Haar reactie was als volgt: ‘Beste mevrouw De Wijs, Hartelijk dank!! Ik heb de uitzending teruggeluisterd en vind dat u een prachtige uitleg heeft gegeven. Ik wist van het bestaan van deze radiozender niet af, heel fijn dat ik deze nu heb ontdekt! Nogmaals dank en vriendelijke groeten, M.’
De vraag van M. bleef echter in mij na resoneren. Ik heb dan wel geantwoord hoeveel ik denk dat er mensen zijn op deze aarde die in de 5e dimensie leven, maar hoe weet je nu of je zelf al zover bent? En hoe kun je het verschil zien tussen de dimensies van nul tot en met zes en hoger?
Vanuit een hogere dimensie functioneren heeft te maken met de volgende quote: Het geluk is hier, als ik ophoud te beweren dat het elders is.
Of deze: Doe vandaag iets waarvoor je toekomstige ik je zal bedanken.
(Ik weet niet meer waar ik deze zinnen heb gelezen, kan daardoor de bron niet vermelden.)
Het geluk is hier, als ik ophoud te beweren dat het elders is…
Wanneer je anderen mooier, geweldiger, aardiger, krachtiger, etc. vindt dan vergelijk je jezelf met anderen. Ofwel je zoekt het geluk buiten je. Maar geluk is alleen maar te vinden in jezelf. Natuurlijk kan materie of iets buiten je even een gelukkig gevoel geven, maar alles dat materie is vergaat uiteindelijk. Terwijl jouw essentie, je energie en bewustzijn altijd blijven bestaan. Je bent voortdurend in ontwikkeling, groeiend naar een hoger bewustzijn. Daarom is een vergelijking met anderen een fantasie. Wanneer je naar een ander kijkt en vaststelt dat deze meer of beter is, dan maak je slechts een foto van de ander. Ofwel je concludeert dat de momentopname van wat jij ziet van de ander – en dit slechts aan de buitenkant – diegene beter is dan jijzelf.
Je doet niet alleen jezelf tekort door je te vergelijken met anderen, je doet ook de ander waarmee je je vergelijkt tekort. Jij bepaalt immers op dat moment dat de ander moet zijn en blijven zoals jij hebt vastgesteld. Maak anderen niet tot een plaatje, een ‘foto’. Er komt een moment dat de ander toch niet degene blijkt te zijn zoals jij dacht. Men is dan vaak teleurgesteld, en kunnen zelfs boos worden op de ander. Terwijl het de eigen fantasie c.q. verwachting was, immers jij was degene die de ander in jouw hokje plaatste.
Doe vandaag iets waarvoor je toekomstige ik je zal bedanken! Besluit bijvoorbeeld vandaag om je nimmer met een ander te vergelijken. Vergelijken is tegelijkertijd een oordeel vellen over de ander. En nu denk je misschien: ‘maar ik zie de ander toch heel positief!’ Het blijft een oordeel, de ander moet namelijk zijn zoals jij over de ander denkt.
Leven vanuit de vierde dimensie
Wat je vandaag ook kunt besluiten is te leven vanuit de 4e dimensie. Hoe doe je dat? Wanneer je vanuit de 4e dimensie leeft, ben jij de baas over je gedachten en zijn je gedachten niet meer de baas over jou. Je leeft vanuit je hart!
Vanuit het hart leven betekent positief naar jezelf en anderen kijken. Wist je dat positief denken niet alleen bijdraagt aan je geestelijke gezondheid, maar ook aan je lichamelijk gezondheid? Drs. Pieter Langendijk (helaas in 2011 overleden) schreef hierover.
Wie is Pieter Langendijk? Als klinisch psycholoog introduceerde Pieter Langedijk tal van nieuwe behandelwijzen, die inmiddels gemeengoed zijn. Hij legde gecompliceerde zaken in begrijpelijke taal uit. Toen hij ermee begon, werd het nog beschouwd als een vorm van zwarte magie. Nu is de halve bevolking gefascineerd door behandelmethoden tegen stress, ADHD, faalangst, hoge gevoeligheid via lichaamsaanraking, vitaliteit massage, natuurgeneeskunde en paranormale geneeswijzen. Dat is voor een groot deel het werk van klinisch psycholoog Pieter Langedijk, die 3 oktober 2011 op 79-jarige leeftijd overleed. Vlak voor zijn overlijden vertelde hij zijn beide dochters wat hij zag in de andere dimensie: ‘Engelen, gidsen, bollen, planeten, aura’s en energievelden, overal is liefde, vreugde, wijsheid en inzicht.’ Hij zag dat hij mensen nog beter kon helpen vanuit deze nieuwe dimensie.
Op zijn site zegt hij het volgende: Positieve gevoelens hebben een positieve invloed op het lichaam, negatieve een negatieve invloed. Dit blijkt heel duidelijk als men gevoelige apparaten op iemand aansluit, zoals de bekende leugendetector. De meest bekende, negatieve gevoelens zijn angst, boosheid en verdriet, maar ook je ergeren, wantrouwen en achterdocht, schuldgevoelens, je ergens zenuwachtig over maken en faalangst.
Werken gevoelens mee of tegen? (heeft men de wind tegen of mee/in de rug)
Gevoelens beïnvloeden ook het denken, het geheugen, de concentratie en de wilskracht. De rechter hersenhelft hangt samen met gevoelens, maar meer met hogere gevoelens als gevoel voor schoonheid, willen helpen en liefde. De linker hersenhelft hangt nauw samen met denken, maar elke gedachte roept een positief of negatief gevoel op als zodanig werkt de linker hersenhelft nauw samen met de rechter hersenhelft en het limbisch systeem. Zo gauw men aan iets of iemand denkt, roept die gedachte of dat beeld een positief of negatief gevoel op.
Aandacht aan iets geven of zich op iets concentreren, hangen nauw samen met linker en rechter hersenhelften. Bij iets doen is er een groot verschil tussen iets doen dat men leuk vindt of wat men moet doen in opdracht van een ander. Gevoel is de kracht, die het zenuwstelsel en de spieren activeren. In het woord ‘emotie’ komt het nog duidelijker naar voren. Het woord ‘motie’ hangt samen met bewegen, zoals blijkt uit het woord motor, motoriek en motivatie.
Als men iets doet, dat men leuk vindt werkt het gevoel (limbisch systeem en rechter hersenhelft) samen met denken, het lichaam en alle organen daarin. Deze situatie kan men vergelijken met een fietser, die de wind in de rug heeft en bijna niet hoeft te trappen om vooruit te komen. Als men iets ‘moet’ doen, dat men niet leuk vindt, kan men dat vergelijken met een fietser, die tegen de wind in moet fietsen.
Als men iets doet dat men leuk vindt, kost het nauwelijks inspanning iets te doen, lijkt het of men over meer energie beschikt, men zich fitter voelt en minder gauw moe word. Als men erg blij is over iets, komt er zoveel energie vrij, dat men springt en danst van blijdschap.
Positieve gevoelens versterken het afweersysteem
Positieve gevoelens hebben invloed op ons afweersysteem. Als je leuke dingen doet, of over leuke dingen praat, blijkt dat er meer rode en witte bloedlichaampjes in het bloed komen, wat na een half uur zelfs tot 30 % op kan lopen. Rode bloedlichaampjes zijn belangrijk voor het transport van zuurstof van de longen naar alle triljoenen cellen van alle organen, zoals het hart, de spieren, de hersenen, maag en darmen, de huid en de hersenen; de witte bloedlichaampjes zijn te vergelijken met soldaten en politieagenten, die virussen, bacteriën en andere ongewenste zaken in het bloed en het lichaam opsporen, aanvallen en vernietigen. Ik las ergens dat we miljoenen rode bloedlichaampjes in een kubieke millimeter bloed zitten en dat er miljarden witte bloedlichaampjes in ons bloed aanwezig zijn.
Denken aan negatieve dingen, zoals een proefwerk, tentamen of examen waar men bang voor is, maakt dat het aantal rode bloedlichaampjes daalt waardoor er minder zuurstof in de longen opgenomen wordt en naar de cellen van het lichaam van het lichaam en de hersenen gaat en ook het aantal witte bloedlichaampjes daalt, waardoor bacteriën en virussen minder effectief aangevallen en vernietigd kunnen worden.
Witte bloedlichaampjes worden ook minder sterk als men minder goed eet, met het gevolg dat men minder vitamines, mineralen en sporenelementen binnenkrijgt.
Er zijn nu eenmaal dingen…
In het boek ‘Het Brein als Medicijn’ vertelt de psychiater Servan Scheiber dat twee minuten aan een ruzie denken maakt dat de slijmvliezen in de mond, die speeksel produceren, voor enkele uren stoppen met produceren van afweerstoffen, die nodig zijn om bacteriën en virussen in het voedsel te doden. Door aan leuke dingen te denken komt de afscheiding van afweerstoffen sneller op gang.
Een belangrijke levenskunst is dus te proberen zoveel mogelijk dingen leuk te vinden of als minder negatief te zien of minder negatief te reageren op wat men ziet, hoort, leest of doet. Bijvoorbeeld door op te houden je aan van alles en nog wat te ergeren of snel over iets te kankeren, zoals je werk, de rommel die een kind maakt, de maatschappij, de buitenlanders, de belasting, het voedsel, waardoor iets nog erger wordt dan het al is.
Er zijn nu eenmaal dingen, die minder leuk zijn of gedaan moeten worden en het heeft geen zin daar eindeloos negatief over te doen. Veel mensen hebben de neiging overdreven negatieve woorden te gebruiken, zoals; stom in plaats van dom, vreselijk in plaats van niet-leuk, enz.
Sommigen vinden het stoer staan, cool, om lekker te kankeren, maar ze beïnvloeden de eigen geest en lichaam op negatieve wijze waardoor zij, op de lange duur, de negatieve vruchten hiervan plukken.’
Tot zover Pieter Langendijk, in zijn artikel legt hij hierover nog meer uit, ook hoe je je dagelijkse leven op een eenvoudige manier kunt veranderen. Een echte aanrader!
Oefening in Intens Bewustzijn!
Ik geef mezelf elke week huiswerk. Door bijvoorbeeld dieper op een vraag in te gaan, dan dat ik in eerste instantie deed. Het schrijven van mijn blog, elke week weer, en het ontwikkelen van zes zeer diverse radioprogramma’s per week, zijn ook een soort huiswerk. Zo ben ik elke dag bezig met mijn ontwikkeling, een ontwikkeling naar een steeds intenser bewustzijn. (Ik vind het woord intens beter bij bewustzijn passen dan hoger.)
Hoe werk jij aan je ontwikkeling?
Zou je me dat willen mailen?
Ik zal het met belangstelling lezen.
Wellicht is het om te delen met anderen!
Lieve groet,
Daisha
Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.
Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!
Contact
Daisha de Wijs
Wellenbergweg 2
7383 RX Voorst gem. Voorst
KvK 71678212
BTW nr. NL858806940B01
© 2020 Daisha de Wijs - All Right Reserved | Webdesign en realisatie door De Grinthorst
Ontvang nieuwe artikelen per email
Met mijn wekelijkse blog updates per email mis je nooit meer een artikel