van Alles en nog Wat…
Nieuwsbrief ontvangen?
Daisha de Wijs
27/07/2023
Gemiddelde leestijd: 6 minuten
Mag ik je wat vragen?
Ik wil minder afhankelijk worden van Facebook om mijn lezers te bereiken. Als je je
aanmeldt voor mijn nieuwsbrief, dan ontvang je wekelijks als eerste mijn nieuwste artikel.
Klik hier om je aan te melden
Er zijn zoveel dingen die ik graag wil vertellen: korte interessante berichten. Ieder op zich te kort voor een hele blog, maar samen precies goed! Dus bij deze… Als kind heb je nog een sterk contact met je Ziel. Door de vele kennis die je je moet eigen maken vanaf ongeveer je vierde wordt het contact met je Ziel verstoort. Om het kind naar zijn of haar levensmissie op te voeden, zou het fijn zijn wanneer de ouders al vroeg een indicatie hebben welke missie dat is. Doordat ik met de Ziel van het kind praat, weet ik waarvoor het is gekomen. Maar je zou het ook kunnen achterhalen volgens het volgende eeuwen oude gebruik.
Een prachtig eeuwenoud gebruik
In het oude Egypte was er een eeuwenoud gebruik. Men wacht één jaar voordat de baby de officiële naam krijgt. Dit omdat de naam bepalend is voor de ontwikkeling van het karakter en de levensloop van de baby. Gedurende het eerste levensjaar van de baby kijkt men waar de interesses liggen, hoe de ontwikkeling gaat, etc.
Vervolgens wordt op de 1ste verjaardag de hele familie, buren, vrienden, kennissen uitgenodigd. Deze nemen allemaal een symbool mee dat bij hun beroep past. Dit wordt midden in de kamer gelegd. De mensen vormen een grote kring eromheen. Dan wordt de jarige binnengebracht en midden tussen al die werktuigen gezet.
Men wacht en kijkt wat de baby gaat doen. Welk voorwerp wordt gepakt? Wat gaat hij of zij daarmee doen? Worden er een paar voorwerpen gepakt? Waar heeft het kindje de meeste belangstelling voor?
Zo kan het een half uur of langer duren voordat men eruit is wat dit kindje later wil worden. Men gaat er van uit dat ieder kind weet waarom hij is gekomen. Ofwel wat het kindje wil worden en welke karaktereigenschappen het beste ontwikkeld kunnen worden. De ouders of opvoeders kunnen zo beter bepalen welke scholing en welke begeleiding bij het kind past. Dit kan alleen maar tot uiterlijk 1 jaar, daarna schijnt het te vervagen. In ieder geval is het dan niet zo duidelijk meer aanwezig.
Als het kind gekozen heeft, krijgt deze een luid applaus en wordt degene met het gekozen beroep de voogd en/of voogdes. Op deze dag wordt ook de officiële naam en de betekenis ervan bekend gemaakt.
Vergeven betekent loslaten.
Vergeven is niet hetzelfde als goedpraten, maar wel: het hele gebeuren loslaten. We hoeven niet te weten HOE we onszelf of anderen kunnen vergeven, we hoeven alleen BEREID te zijn. Voor het HOE zorgt het universum.
We begrijpen onze eigen pijn meestal goed. Het is echter soms moeilijk te begrijpen dat zij die we nog te vergeven hebben, ook pijn hadden. Het is moeilijk te begrijpen dat zij hun uiterste best deden, ook ten opzichte van ons, met het begrip, het bewustzijn en de kennis die zij op dat moment hadden.
Het belangrijkste is als je problemen hebt:
Heb jezelf lief, het is goed zoals je bent!
De belangrijkste sleutel voor geluk is: heb jezelf lief! Het is alsof er dan steeds kleine wonderen gebeuren in ons leven, zonder dat we ons ervoor hoeven in te spannen. Kritiek sluit ons op in een patroon, we willen veranderen maar door onze kritiek op onszelf lukt dat niet. Net zoals dat bij anderen werkt, helpt begrip en liefde ons eruit te komen.
Bedenk dat je jezelf misschien al jarenlang bekritiseert en er niets mee bereikt hebt. Keur jezelf goed en kijk wat er dan gebeurt. Ruimte scheppen voor veiligheid, vertrouwen, waardering en acceptatie zal orde in je gedachtewereld scheppen, liefdevolle relaties creëren, een veilig en geborgen leven aantrekken.
Iemand anders de schuld geven is een van de beste manieren om met ons probleem te blijven zitten! We geven dan namelijk onze macht uit handen. Het gaat er om de verantwoordelijkheid voor jezelf op je te nemen.
Bewustwording is de eerste stap bij heling en verandering. Het kan zijn dat je op weerstand tegen de verandering stuit. Belangrijk is dan naar je weerstand te kijken. Zien hoe je je verzet tegen wat voor jou juist belangrijk kan zijn. Probeer je over te geven, je weerstand op te geven, jezelf toe te staan om te leren wat je te leren hebt.
Waar je de meeste weerstand voelt heb je het meeste van te leren! We hebben allerlei tactieken om niet te veranderen, of om te menen dat de ander(en) moet(en) veranderen!
Eenvoud is de sleutel naar geluk!
Kijk in de spiegel en zeg: ‘Ik ben bereid om te veranderen.’ Ga na wat je daarbij voelt. Veranderen heeft niets te maken met wilskracht of discipline. Het gaat om het inzicht. Werken met de gedachte van wilskracht roept juist de spanning weer op. Houd je leven simpel. Ik zal nooit moeilijke woorden gebruiken. Of me anders voordoen dan ik ben. Waarom zou ik?!?
Heb vertrouwen en open je hart! De mens zoekt vaak eerst zekerheden voordat men durft te vertrouwen op het eigen gevoel of op een ander. We zeggen dingen als: ‘Ik wil je wel geloven, maar…’ en dan verlangen we dat de ander ons eerst een bewijs levert. Of we zeggen: ‘Je mag dat wel voor me doen, maar…’ en willen op de een of andere manier zeker weten dat alles goed zal gaan.
Maar door dit gedrag blokkeer je de ander! Of het nu gaat om een collega, medewerker, partner of je kind. Door constant zekerheden in te bouwen, verstik je hun eigen verantwoordelijkheid. Belangrijker nog, je ondermijnt de creativiteit van de persoon. De ander voelt dat je geen vertrouwen in hem hebt en kan zich daardoor niet volledig geven zoals hij zou willen.
Vicieuze cirkel
Soms gaat het zelfs nog verder: de ander probeert het op jouw manier te doen en wordt zo verkrampt dat het bijna wel fout moet gaan. Ze proberen krampachtig vast te houden aan hoe jij het gedaan zou willen hebben, terwijl dat niet hun eigen manier is om iets te doen of op te lossen. Het resultaat is vaak een mislukking.
Hier ontstaat een vicieuze cirkel van actie en reactie. Als het fout gaat, denk je: ‘Gelukkig heb ik dit en dat gezegd, ik voelde dat het mis zou gaan.’ Nee, het is niet misgegaan omdat je dat voelde, het ging mis omdat je geen vertrouwen had in de ander.
Het vertrouwen van de ander in zichzelf wordt volledig ondermijnd door de zekerheden die jij hebt ingebouwd. Ze vertrouwen niet meer op hun eigen kracht, ze gebruiken niet langer hun eigen denkvermogen, maar proberen jou na te bootsen. En er is niets dodelijker dan dat!
Durf te vertrouwen
Wanneer je durft te vertrouwen op de ander, als je de ander op zijn eigen manier laat handelen, zal je uiteindelijk een goed eindresultaat behalen. Misschien zal het resultaat anders zijn dan wanneer je het zelf had gedaan, maar uiteindelijk gaat het erom dat het gewenste resultaat wordt bereikt, nietwaar?
Dus als je de ander vraagt iets voor je te doen, laat het dan meteen los. Vraag tussendoor hoe het gaat, zonder te oordelen, zonder je eigen inbreng. Je zult vanzelf merken of de ander het aankan. Op deze manier open je je hart naar de ander én naar jezelf.
Vertrouwen is een krachtige energie die groei en samenwerking mogelijk maakt. Door je hart te openen en anderen de ruimte te geven om op hun eigen manier te handelen, creëer je een omgeving waarin iedereen kan floreren. Durf te vertrouwen en zie hoe relaties verdiepen, talenten tot bloei komen en het uiteindelijke resultaat vruchtbaar en bevredigend is.
Nog een paar korte berichten:
- Wist je dat de honingbij de enige insectensoort is die voedsel produceert dat door mensen wordt geconsumeerd?
- Onderzoek heeft aangetoond dat lachen niet alleen je humeur verbetert, maar ook je immuunsysteem versterkt!
- In Japan heet ‘Shinrin-yoku’ bosbaden. Het is wetenschappelijk bewezen dat tijd doorbrengen in de natuur stress vermindert en het welzijn bevordert.
- Wist je dat je tongafdruk net zo uniek is als je vingerafdruk? Geen twee mensen hebben dezelfde tongstructuur!
- Vrijwilligerswerk doen heeft niet alleen een positieve invloed op anderen, maar het kan ook je eigen gevoel van voldoening vergroten.
- Chocolade kan tijdelijk je stemming verbeteren, omdat het de hersenen stimuleert om endorfine vrij te geven – het gelukshormoon.
Wat is de moraal van dit verhaal? Ken je missie, dat maakt je leven een stuk eenvoudiger. Vertrouw niet alleen jezelf, maar ook de ander. Eet chocolade 😉. En… kennis is (soms) wijsheid!
Lieve groet,
Daisha
P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Tweewekelijks op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.
Wil je automatisch op de hoogte blijven? In de linker zijkolom van dit artikel (of bovenin het artikel op wanneer je op je mobiel leest) kun je je abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!
Contact
Daisha de Wijs
Wellenbergweg 2
7383 RX Voorst gem. Voorst
KvK 71678212
BTW nr. NL858806940B01
© 2020 Daisha de Wijs - All Right Reserved | Webdesign en realisatie door De Grinthorst
Ontvang nieuwe artikelen per email
Met mijn wekelijkse blog updates per email mis je nooit meer een artikel